Goede Praktijken

Bel&Bo

Het gebruik van Yammer is voortgevloeid uit een knelpunt dat naar boven kwam in de risico-analyse psychosociale aspecten. Uit de workshops met de verschillende afdelingen binnen de logistiek kwam vaak de opmerking dat de communicatie niet goed was. 

TE Connectivity Belgium BVBA

Enkele jaren geleden is TE Connectivity gestart met de aanleg van een bloemenweide. Dit is gerealiseerd, maar er waren nog genoeg groene zones (vnl gras) die omgevormd kunnen worden tot een nuttiger groenzone voor het klimaat en de natuur.

Ardo

Discover Ardo is een initiatief om meer betrokkenheid te creeëren bij medewerkers, maar ook om hen in beweging te krijgen.

 
Hydro extrusion Lichtervelde NV- Hydro Precision Tubing Lichtervelde NV

Op zaterdag 13 juli 2019 werd een familiedag georganiseerd bij Hydro Lichtervelde. Hierbij werden zowel partner, kinderen, kleinkinderen als ouders van de werknemer uitgenodigd.

DPI Milcobel cvba Langemark en Ysco nv Langemark

Op de site Langemark staat een WKK waarmee een groot gedeelte van de eigen elektriciteits- en stoombehoefte wordt gedekt.

Biostoom Oostende nv

Het 'klassieke' frisdrankengamma in PET-verpakkingen en in blikjes is volledig vervangen door een drinkfontein, aangesloten op leidingwater, die ook spuitwater kan leveren in combinatie met een dispenser voor duurzame siropen. De verschillende siropen zitten in een glazen verpakking.

 
DPI: Milcobel cvba Kallo

In Kallo maakt Milcobel hoogwaardig melkpoeder. De melk wordt verhit zodat het water verdampt en poeder overblijft.

Inagro vzw

In de huidige maatschappij zitten we steeds meer, wat tot gezondheidsklachten kan leiden. Heel wat medewerkers bij Inagro voeren bureauwerk uit. Iedereen kreeg begin 2019 een ergonomische werkpost (zit-sta-meubilair en ergonomische bureaustoel).

 
Mowi Belgium NV Brugge

Deze infofiche bouwt verder op de infofiche van de cyclus 2018-2019. In deze cyclus heeft Mowi intensief ingezet op medewerkers laten nadenken over wat goed en minder goed loopt in hun werkomgeving op het gebied van arbeidsveiligheid.

Pagina's