De Duurzame Wijk in Waregem scoort BREEAM Excellent - Wienerberger

De Duurzame Wijk in Waregem scoort BREEAM Excellent

Op 27 oktober ontving Wienerberger het BREEAM Excellent duurzaamheidscertificaat voor het project De Duurzame Wijk in Waregem.

Het certificaat bevestigt dat De Duurzame Wijk voldoet aan een hele rist strenge duurzaamheidscriteria.
Daarmee is deze inbreiding in het stadscentrum niet alleen een heel aangename plek om te leven, maar ook het bewijs dat ons toekomstige woonmodel perfect hand in hand kan gaan met het behoud van een kwaliteitsvolle omgeving en leefmilieu.

Met ‘De Duurzame Wijk’ in Waregem lanceert Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en -oplossingen, een opvallend pioniersproject: een wijk die volledig vanuit een duurzame invalshoek wordt aangepakt, en dit zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak. Gesteund op een toekomstgerichte visie met respect voor de Belgische bouwtraditie. Bij de aanleg van de wijk wordt gestreefd naar ecologisch en energiezuinig wonen en er wordt dan ook maximaal met duurzame materialen en oplossingen gewerkt. Daarnaast wordt een verantwoord nabuurschap nagestreefd. 
Dit unieke en innovatieve project zet dan ook, volledig in lijn met de Belgische bouwtraditie, de standaard voor duurzaam wonen in de toekomst.

meer info : http://www.deduurzamewijk.be/nl/de-duurzame-wijk