Vleeswaren Depuydt wint Truck Fleet Owner of the Year 2012

Vleeswaren Depuydt (Oostende) won de prijs van Truck-Fleet Owner of the Year 2012 tijdens de Transport & Logistics Awards. Veel industriële en commerciële bedrijven en firma’s in openbare diensten gebruiken vrachtwagenvloten voor hun activiteiten. De kwaliteit van het beheer van die vloten die transporten voor eigen rekening uitvoeren, mocht ook wel in de kijker geplaatst worden. Dat gebeurt sinds 2002 met de prijs van de Truck Fleet Owner of the Year, georganiseerd door het vakblad Truck & Business.

Resultaat 2012

1 Vleeswaren Depuydt
2 Ardenne Meuse
3 Eandis

De winnaar in het kort : Vleeswaren Depuydt

Als groothandelaar in voedingsproducten is Depuydt Vleeswaren beter bekend onder haar merknaam Fermette. Het bedrijf verdeelt meer dan 5.600 artikelen, afkomstig van 250 leveranciers. Dit betekent dat er gemiddeld 136 ton per dag wordt geleverd en een twintigtal rondes worden gereden, verspreid over heel het westen van ons land, het noorden van Frankrijk en Zeeland.
De transportactiviteiten van Depuydt maken echt deel uit van de strategie van de firma. De jury was bijzonder onder de indruk van de opvolging van de vloot en van de belangrijkste parameters van de TCO. Depuydt wil de vloot rentabiliseren op korte termijn, maar wil ook de aankoop en het beheer van deze vloot in het kader van een charter Duurzaam Beheer uitvoeren, en dit vertaalt zich al in de feiten.